L’Ajuntament obté un excel·lent en transparència i rep el Segell Infoparticipa 2023

L’Ajuntament de Peralada va rebre, el passat dimarts 9 d’abril, el Segell Infoparticipa 2023 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcalde, Miquel Brugat, va recollir el diploma a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

L’Ajuntament compleix en aquesta ocasió el 90,38% dels indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. El Consell Certificador del Segell Infoparticipa contrasta els resultats del Laboratori de Periodisme de la UAB, d’acord amb la Llei de Transparència del 2013, i atorga les distincions.  Concretament, s’han avaluat satisfactòriament 47 dels 52 punts que s’analitzen. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Peralada es converteix en un dels 116 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 2023.

Aquesta ha estat l’onzena edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa als ajuntaments, que avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i als ciutadans i un incentiu per als responsables polítics i tècnics.