L’artista Juan Hidalgo presenta les seves obres “Rosae i Explosió de color” al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec

La mostra s’inaugurarà el proper 17 de març al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada.

Juan Hidalgo Tarancón (Barcelona), beu de l’art des de la infància. Més endavant, va estudiar delineació de la construcció, més tard disseny de modes i aparadorisme.

Va començar de manera autodidacta els seus llenços pintant directament amb les mans nues. Posteriorment es va anar formant en diverses tècniques a l’Escola Da Vinci de Barcelona. Des de l’any 2000 ha tingut diverses exposicions individuals i col·lectives a nivell nacional i internacional (Frauenmuseum de Bonn “Dones al jardí”, “Japó ART” al Reial Cercle Artístic de Barcelona) i reconeixements nacionals i internacionals. Des del 2015, les seves obres formen part de l’atretzo del Programa de TV3 Polònia.

Com a artista es defineix així “Soc com l’aigua que corre pel riu, en constant moviment, canvi, evolució, de vegades pot córrer tranquil·lament i d’altres ser turbulenta; però no hi ha quietud sinó moviment; per tant vida”.

L’artista presenta a Peralada dues col·leccions diverses.

Una d’elles s’anomena Rosae, una col·lecció plena de passió i vida. Les roses tenen moviment i al moviment s’està creant un nou florir. El color vermell emergeix del negre, emergeix la passió amb tota la seva força vencent la foscor.

La lava ha destruït, ha passat per cada lloc, ha deixat esquerdes. Malgrat això, després de la foscor apareix la llum, és un retorn a la vida en essència. S’hi manifesta el dolor, la passió, la vida i la capacitat com a éssers humans de fer front a les adversitats que se’ns presenten al llarg de la vida. I no només superar cada situació, sinó transformar aquest dolor i sortir-ne enfortits: emergint i convertint-nos en éssers resilients.

L’altra es diu Explosió de color, és abstracta, amb esclats de llums, colors. S’hi manifesta el moviment a cadascuna de les obres, el moviment és vida, és canvi. A través dels seus traços de color, i el vaivé de les formes es creen paisatges. A cadascuna de les obres d’aquesta col·lecció, s’entreveu vida, força, intensitat, dolor i alegria. És una oda a la transmutació on la llavor, es torna tija i la tija flor.

La inauguració, que tindrà lloc el divendres 17 de març a les 19:30 hores, comptarà amb la presència de l’artista.

La mostra es podrà visitar fins el diumenge 9 d’abril, en horari de l’oficina de Turisme.