Control de colònies de gats ferals

L’Ajuntament de Peralada informa que el passat mes de juny va començar la captura de gats/es ferals amb la finalitat de sotmetre’ls a una revisió veterinària per descartar que no pateixin cap malaltia contagiosa, esterilitzar-los, identificar-los i retorna-los a un espai segur del municipi. Les colònies escollides per iniciar la campanya són les que hi ha ubicades a la Zona Esportiva i a l’Aparcament de Sant Sebastià.

Aquest projecte pilot de control poblacional de colònies de gats/es ferals s’està realitzant en col·laboració amb l’entitat de protecció animal Perlagats de Peralada.

L’Ajuntament ha suplementat enguany la partida destinada a les colònies animals del municipi per tal de tenir controlades les colònies en un punt concret, evitar una sobrepoblació i millorar la qualitat de vida d’aquestes colònies i de la ciutadania que hi conviu. Per això és molt important que ningú no els alimenti fora de les zones controlades, de manera que els animals s’acostumin a menjar en els punts d’alimentació establerts.

Una colònia  controlada implicarà molts beneficis per a la zona on es troba, i per tant evitarà les molèsties al veïnat. Aquests beneficis seran:

  • Afavorir el control de les rates a la zona.
  • Disminuïr les olors, baralles i crits propis de les èpoques de zel.
  • Control de la natalitat i per tant evitar l’augment del nombre de gats/es de la colònia mitjançant l’esterilització.
  • Una millora de l’estat sanitari dels animals. Els gats/es estan sans i no transmeten malalties.
  • L’alimentació controlada amb pinso, permet mantenir la zona d’alimentació neta.

Us informem que el/la gat/a és un animal protegit per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya i, el maltractament, la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic a la via pública amb l’objectiu d’intoxicar als gats, a part d’estar sancionat amb multes de fins a 20.000 euros, pot suposar un perill tant per als altres animals com per a les persones, especialment els infants. Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals.

HE DETECTAT UNA COLÒNIA DE GATS/ES, QUÈ FAIG?
En cas que es detecti una colònia de gats/es urbans/es, es pot sol·licitar l’actuació a la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peralada a través del correu electrònic ajuntament@peralada.cat

COM COL·LABORAR?
Si esteu interessats en col·laborar amb l’entitat Perlagats ho podeu fer de la següents formes:

  • Fer donacions de menjar, medicaments i/o material (transoportí, mantes, llits, rascadors…)
  • Fer una donació econòmica a l’entitat mitjançant la seva Llista de desitjos d’Amazon o fent-se Teamer, només per 1€ al mes, entrant a www.teaming.net/perlagats
  • Ser casa d’acollida.
  • Adoptant a un/a dels gatets/es o dels/les gats/es adults/es de les colònies existents.

Per a més informació  podeu contactar amb l’entitat Perlagats mitjançant les seves xarxes socials @perlagats (Facebook i Instagram)

 105316701_121689976246035_6291551583688531555_o116465822_143975780684121_5824654045678433369_o