Medi Ambient

 • Deixalleria Municipal

  Peralada disposa d’una deixalleria municipal que forma part de la Xarxa de minideixalleries del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

  Horari: dimecres de 16.00 h a 20.00 hores dissabtes de 8.00 h a 14.00 hores

  Ubicació: carrer Aragó, s/n (davant del cementiri municipal)

  Residus que s’admeten: Els d’origen domèstic de tipus especials (piles, radiografies, olis, pintures…), aparells elèctrics i electrònics, voluminosos, fusta, ferralla i restes vegetals.

  Mercat de segona mà: La minideixalleria està adherida al mercat de segona mà comarcal, un espai en el qual els usuaris poden deixar objectes en bon estat per tal que d’altres els puguin reutilitzar, molt actiu en aquest municipi.

 • Recollida de trastos vells i/o deixalles voluminoses

  En què consisteix

  Aquest és un servei gratuït ofert per l’Ajuntament de Peralada, prèvia petició del ciutadà/ana, que consisteix en la recollida de “trastos” vells (mobles, electrodomèstics, …) o deixalles voluminoses que no poden dipositar-se dintre dels contenidors de recollida d’escombraries.

  Com es pot sol·licitar?

  Telefònicament:
  Trucant a l’Ajuntament (972 53 80 06), i se us informarà del dia i hora de recollida.

  La recollida es farà cada quinze dies, els dilluns al matí.

  Presencialment:
  Els voluminosos també es poden portar a la Deixalleria Municipal, oberta els dimecres, de 16 a 20h, i/o els dissabte de 8 a 14 h.

 • Punt d'Informació Energètic del Municipi

  L’Ajuntament de Peralada des de fa uns mesos amb la col·laboració de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (l’ACEC), han posat a disposició del ciutadà un servei públic i gratuït per reduir el consum energètic a la llar: EL PUNT D’INFORMACIÓ ENERGÈTICA. Encara no hi heu anat?

  Es tracta d’una oficina d’atenció a la ciutadania on un tècnic informa de manera personalitzada sobre qualsevol qüestió en l’àmbit energètic: factures de llum i gasoil, plaques solars, il·luminació, electrodomèstics, calderes, possibles subvencions, vehicle elèctric, tancaments… Si porteu les vostres últimes factures de la llum us ajudarem a estalviar i us regalarem una bombeta LED.

  El Punt d’informació energètica de (nom del municipi) s’ubica a XXXX i l’horari pels propers mesos és el següent: SETEMBRE –> Divendres 27 de 16 h a 18 h a l’Espai Jove de Peralada OCTUBRE –> Divendres 25 de 13.30 h a 15.30 h a Can Sala de Vilanova de la Muga En el cas que no pugueu venir presencialment disposeu d’un correu electrònic per enviar les vostres consultes online a puntinfoenergia@altemporda.cat. Cal tenir en compte que el servei s’emmarca dins d’un projecte comarcal i 10 municipis més de l’Alt Empordà disposen d’un punt d’informació energètica. Consulteu quin és el vostre Punt d’informació energètica més proper al web energia.mediambient-altemporda.cat.

                             peralada set-oct

 • Control de colònies de gats ferals

  L’Ajuntament de Peralada informa que el passat mes de juny va començar la captura de gats/es ferals amb la finalitat de sotmetre’ls a una revisió veterinària per descartar que no pateixin cap malaltia contagiosa, esterilitzar-los, identificar-los i retornar-los a un espai segur del municipi. Les colònies escollides per iniciar la campanya són les que hi ha ubicades a la Zona Esportiva i a l’Aparcament de Sant Sebastià.

  Aquest projecte pilot de control poblacional de colònies de gats/es ferals s’està realitzant en col·laboració amb l’entitat de protecció animal Perlagats de Peralada.

  L’Ajuntament ha suplementat enguany la partida destinada a les colònies animals del municipi per tal de tenir controlades les colònies en un punt concret, evitar una sobrepoblació i millorar la qualitat de vida d’aquestes colònies i de la ciutadania que hi conviu. Per això és molt important que ningú no els alimenti fora de les zones controlades, de manera que els animals s’acostumin a menjar en els punts d’alimentació establerts.

  Una colònia  controlada implicarà molts beneficis per a la zona on es troba, i per tant evitarà les molèsties al veïnat. Aquests beneficis seran:

  • Afavorir el control de les rates a la zona.
  • Disminuir les olors, baralles i crits propis de les èpoques de zel.
  • Control de la natalitat i per tant evitar l’augment del nombre de gats/es de la colònia mitjançant l’esterilització.
  • Una millora de l’estat sanitari dels animals. Els gats/es estan sans i no transmeten malalties.
  • L’alimentació controlada amb pinso, permet mantenir la zona d’alimentació neta.

  Us informem que el/la gat/a és un animal protegit per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya i, el maltractament, la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic a la via pública amb l’objectiu d’intoxicar als gats, a part d’estar sancionat amb multes de fins a 20.000 euros, pot suposar un perill tant per als altres animals com per a les persones, especialment els infants.

  HE DETECTAT UNA COLÒNIA DE GATS/ES, QUÈ FAIG? En cas que es detecti una colònia de gats/es urbans/es, es pot sol·licitar l’actuació a la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peralada a través del correu electrònic ajuntament@peralada.cat

  COM COL·LABORAR? Si esteu interessats a col·laborar amb l’entitat Perlagats ho podeu fer de les següents formes:

  • Fer donacions de menjar, medicaments i/o material (transportí, mantes, llits, rascadors…)
  • Fer una donació econòmica a l’entitat mitjançant la seva Llista de desitjos d’Amazon o fent-se Teamer, només per 1 € al mes, entrant a www.teaming.net/perlagats
  • Ser casa d’acollida.
  • Adoptant a un/a dels gatets/es o dels/les gats/es adults/es de les colònies existents.

  Per a més informació podeu contactar amb l’entitat Perlagats mitjançant les seves xarxes socials @perlagats (Facebook i Instagram)

    105316701_121689976246035_6291551583688531555_o116465822_143975780684121_5824654045678433369_o

 • Cuida'm - Adopcions d'animals del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

  El Consell Comarcal de l’Alt Empordà promou l’adopció d’animals de companyia.

  Podeu obtenir tota la informació fent un clic a Cuida’m

 • Revista Mediàtic de l'Alt Empordà

  Nº 1 – Desembre 2020
  Podeu consultar-la clicant el següent enllaç. Consultar

 • Mapa de protecció de la contaminació llumínica
 • Mapa de capacitat acústica