Medi Ambient

 • Deixalleria Municipal

  Peralada disposa d’una deixalleria municipal que forma part de la Xarxa de minideixalleries del Consell Comarcal de l’Alt Empord脿.

  Horari: dimecres de 16.00 h a 20.00 hores dissabtes de 8.00 h a 14.00 hores

  Ubicaci贸: carrer Arag贸, s/n (davant del cementiri municipal)

  Residus que s’admeten: Els d’origen dom猫stic de tipus especials (piles, radiografies, olis, pintures…), aparells el猫ctrics i electr貌nics, voluminosos, fusta, ferralla i restes vegetals.

  Mercat de segona m脿: La minideixalleria est脿 adherida al mercat de segona m脿 comarcal, un espai en el qual els usuaris poden deixar objectes en bon estat per tal que d’altres els puguin reutilitzar, molt actiu en aquest municipi.

 • Recollida de trastos vells i/o deixalles voluminoses

  En qu猫 consisteix

  Aquest 茅s un servei gratu茂t ofert per l鈥橝juntament de Peralada, pr猫via petici贸 del ciutad脿/ana, que consisteix en la recollida de 鈥渢rastos鈥 vells (mobles, electrodom猫stics, 鈥) o deixalles voluminoses que no poden dipositar-se dintre dels contenidors de recollida d鈥檈scombraries.

  Com es pot sol路licitar?

  Telef貌nicament:
  Trucant a l鈥橝juntament (972 53 80 06), i se us informar脿 del dia i hora de recollida.

  La recollida es far脿 cada quinze dies, els dilluns al mat铆.

  Presencialment:
  Els voluminosos tamb茅 es poden portar a la Deixalleria Municipal, oberta els dimecres, de 16 a 20h, i/o els dissabte de 8 a 14 h.

 • Punt d'Informaci贸 Energ猫tic del Municipi

  L鈥橝juntament de Peralada des de fa uns mesos amb la col路laboraci贸 de l鈥橝g猫ncia Comarcal de l鈥橢nergia i Clima (l鈥橝CEC), han posat a disposici贸 del ciutad脿 un servei p煤blic i gratu茂t per reduir el consum energ猫tic a la llar: EL PUNT D鈥橧NFORMACI脫 ENERG脠TICA. Encara no hi heu anat?

  Es tracta d鈥檜na oficina d鈥檃tenci贸 a la ciutadania on un t猫cnic informa de manera personalitzada sobre qualsevol q眉esti贸 en l鈥櫭爉bit energ猫tic: factures de llum i gasoil, plaques solars, il路luminaci贸, electrodom猫stics, calderes, possibles subvencions, vehicle el猫ctric, tancaments… Si porteu les vostres 煤ltimes factures de la llum us ajudarem a estalviar i us regalarem una bombeta LED.

  El Punt d鈥檌nformaci贸 energ猫tica de (nom del municipi) s鈥檜bica a XXXX i l鈥檋orari pels propers mesos 茅s el seg眉ent: SETEMBRE聽–> Divendres 27 de 16鈥痟 a 18鈥痟 a l’Espai Jove de Peralada OCTUBRE –> Divendres 25 de 13.30鈥痟 a 15.30鈥痟 a Can Sala de Vilanova de la Muga En el cas que no pugueu venir presencialment disposeu d鈥檜n correu electr貌nic per enviar les vostres consultes online a puntinfoenergia@altemporda.cat. Cal tenir en compte que el servei s’emmarca dins d鈥檜n projecte comarcal i 10 municipis m茅s de l鈥橝lt Empord脿 disposen d鈥檜n punt d鈥檌nformaci贸 energ猫tica. Consulteu quin 茅s el vostre Punt d’informaci贸 energ猫tica m茅s proper al web energia.mediambient-altemporda.cat.

  聽聽 聽 聽 聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 聽 聽 聽聽 peralada set-oct

 • Control de col貌nies de gats ferals

  L鈥橝juntament de Peralada informa que el passat mes de juny va comen莽ar la captura de gats/es ferals amb la finalitat de sotmetre’ls a una revisi贸 veterin脿ria per descartar que no pateixin cap malaltia contagiosa, esterilitzar-los, identificar-los i retornar-los a un espai segur del municipi. Les col貌nies escollides per iniciar la campanya s贸n les que hi ha ubicades a la Zona Esportiva i a l鈥橝parcament de Sant Sebasti脿.

  Aquest projecte pilot de control poblacional de col貌nies de gats/es ferals s’est脿 realitzant en col路laboraci贸 amb l鈥檈ntitat de protecci贸 animal Perlagats de Peralada.

  L鈥橝juntament ha suplementat enguany la partida destinada a les col貌nies animals del municipi per tal de tenir controlades les col貌nies en un punt concret, evitar una sobrepoblaci贸 i millorar la qualitat de vida d’aquestes col貌nies i de la ciutadania que hi conviu. Per aix貌 茅s molt important que ning煤 no els alimenti fora de les zones controlades, de manera que els animals s鈥檃costumin a menjar en els punts d鈥檃limentaci贸 establerts.

  Una col貌nia聽 controlada implicar脿 molts beneficis per a la zona on es troba, i per tant evitar脿 les mol猫sties al ve茂nat. Aquests beneficis seran:

  • Afavorir el control de les rates a la zona.
  • Disminuir les olors, baralles i crits propis de les 猫poques de zel.
  • Control de la natalitat i per tant evitar l鈥檃ugment del nombre de gats/es de la col貌nia mitjan莽ant l鈥檈sterilitzaci贸.
  • Una millora de l鈥檈stat sanitari dels animals. Els gats/es estan sans i no transmeten malalties.
  • L鈥檃limentaci贸 controlada amb pinso, permet mantenir la zona d鈥檃limentaci贸 neta.

  Us informem que el/la gat/a 茅s un animal protegit per la Llei de protecci贸 dels animals de la Generalitat de Catalunya i, el maltractament, la col路locaci贸 de ver铆 o qualsevol altre t貌xic a la via p煤blica amb l鈥檕bjectiu d鈥檌ntoxicar als gats, a part d鈥檈star sancionat amb multes de fins a 20.000 euros, pot suposar un perill tant per als altres animals com per a les persones, especialment els infants.

  HE DETECTAT UNA COL脪NIA DE GATS/ES, QU脠 FAIG? En cas que es detecti una col貌nia de gats/es urbans/es, es pot sol路licitar l鈥檃ctuaci贸 a la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peralada a trav茅s del correu electr貌nic ajuntament@peralada.cat

  COM COL路LABORAR? Si esteu interessats a col路laborar amb l鈥檈ntitat Perlagats ho podeu fer de les seg眉ents formes:

  • Fer donacions de menjar, medicaments i/o material (transport铆, mantes, llits, rascadors…)
  • Fer una donaci贸 econ貌mica a l’entitat mitjan莽ant la seva Llista de desitjos d’Amazon o fent-se Teamer, nom茅s per 1鈥偓 al mes, entrant a www.teaming.net/perlagats
  • Ser casa d’acollida.
  • Adoptant a un/a dels gatets/es o dels/les gats/es adults/es de les col貌nies existents.

  Per a m茅s informaci贸 podeu contactar amb l’entitat Perlagats mitjan莽ant les seves xarxes socials @perlagats (Facebook i Instagram)

  聽聽105316701_121689976246035_6291551583688531555_o116465822_143975780684121_5824654045678433369_o

 • Cuida'm - Adopcions d'animals del Consell Comarcal de l'Alt Empord脿

  El Consell Comarcal de l’Alt Empord脿 promou l’adopci贸 d’animals de companyia.

  Podeu obtenir tota la informaci贸 fent un clic a聽Cuida’m

 • Revista Medi脿tic de l'Alt Empord脿

  N潞 1 – Desembre 2020
  Podeu consultar-la clicant el seg眉ent enlla莽. Consultar

 • Mapa de protecci贸 de la contaminaci贸 llum铆nica
 • Mapa de capacitat ac煤stica