Fira del Clown

Propera edici贸: Dissabte 27 de maig de 2023
web: peralada.org/firaclown
Facebook: www.facebook.com/clownvilanova

Un any m茅s arriba la Fira del Clown de Vilanova de la Muga.聽聽El festival de pallassos i pallasses per excel路l猫ncia, que neix amb la聽voluntat de recuperar i homenatjar la figura del m茅s entranyable dels personatges humor铆stics de l鈥檈spectacle amb activitats diverses que giren al voltant del m贸n del pallasso.

En el decurs del dia s鈥檕fereixen diferents espectacles i tallers tots ells relacionats amb el m贸n del clown, el circ i l鈥檃nimaci贸. Amb聽m茅s d鈥檜na quinzena d鈥檃ctuacions distribu茂des en quatre聽escenaris hi podreu trobar les darreres creacions de companyies i actors de clown.

Han actuat ja entre nosaltres, en les passades聽8 edicions, companyies i pallassos de gran renom, Pepa Plana, Jam, Sabanni, Pep Callau, Claret Papiol, La Bleda, Mabsutins, Cia Cirquet Confetti, Cascai Teatre, Xarop Clown, Tandarica Cirkus, Cia. Passabarret, Dandy Clowns, Cia Filigranes, entre molts d鈥檃ltres.


Imatges de la Fira Clown

 • Bases firaires Fira Clown 2023

  Descripci贸
  L鈥檕bjecte de les presents bases 茅s la regulaci贸 del procediment d鈥檃torgament de les llic猫ncies per a l’ocupaci贸 temporal de la via p煤blica amb parades desmuntables destinades a la demostraci贸 d鈥檕ficis i a la venda de productes d鈥檃rtesania, aix铆 com a la venda de productes alimentaris i d鈥檃ltre tipus, a la Fira del Clown de Vilanova de la Muga

  Qui ho pot demanar?
  Titulars de parades de venda ambulant, preferentment artesania, que compleixin amb els requisits de la normativa adjunta.

  Quan? Dissabte 27 de maig de 2023

  Documentaci贸 necess脿ria

  • Edicte d’aprovaci贸 de les bases Fira del Clown 2023. Consultar
  • Bases Fira del Clown 2023. Consultar
  • Full sol路licitud i annexos 2023. Descarregar

  Informaci贸 complement脿ria
  Guia de pr脿ctiques correctes d鈥檋igiene per a la venda d鈥檃liments en mercats no sedentaris i fires. Consultar

  Canals de tramitaci贸
  Enviant degudament omplerta la sol路licitud i la documentaci贸 adjunta a trav茅s de La seu electr貌nica.
  *Les persones obligades a relacionar-se electr貌nicament amb les administracions p煤bliques (art. 14.2 de la Llei 39/2015 LPACAP) hauran de presentar la documentaci贸 al registre electr貌nic de l’Ajuntament de Peralada.

 • Guard贸 Pallasso de l'Any

  El Pallasso de l鈥橝ny 茅s un guard贸 que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin o hagin destacat per la seva import脿ncia, traject貌ria o repercussi贸 en el m贸n del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova.


  Jordi Saban Roy “Sabanni”
  Pallasso de l’Any 2022
  El Pallasso de l鈥檃ny 2022 recau al pallasso mataron铆 Jordi Saban “Sabanni”, pel seu treball i per creure i col路laborar en el projecte de la Fira del Clown.

  Ha treballat com a pallasso al costat d’artistes com ara Jango Edwards i Tortell Poltrona i ha participat en produccions del Circ Cric i Comediants, entre d’altres. Col路labora amb Pallassos Sense Fronteres des de l’any 2000. Actualment, dirigeix Cia.Sabanni, la seva pr貌pia companyia, amb les produccions “Balla Menut”, “Sol i fa plou” i “Amb P de Pallasso”.


  organitzadors-Fira-Circ-Bisbal-presentacio_1822027937_45050938_651x366

  Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empord脿
  Pallasso de l’Any 2019

  En reconeixement de la traject貌ria de l鈥檈ntitat i del Festival de circ i teatre de carrer que omple d鈥檈spectadors els carrers de La Bisbal d鈥橢mpord脿, com a gran aparador d鈥檃rtistes, companyies i programadors de les arts circenses.

  La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empord脿 茅s una activitat coorganitzada per l鈥檈ntitat Fira de Circ i l鈥橝juntament de La Bisbal d鈥橢mpord脿. Aquestes m茅s de vint edicions que arranquen el 1996 de la m脿 de l鈥檈ntitat juvenil Nuik鈥檚, i formen part d鈥檜na segona etapa, ja que la Fira de Circ vigent va recollir el testimoni de l鈥檈ntitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ. L鈥檈ntitat Nuik鈥檚 va reprendre el projecte amb el comprom铆s de dotar-lo d鈥檜na identitat pr貌pia i de nodrir-se de l鈥檈nergia necess脿ria perqu猫 la Fira tingu茅s assegurat el seu futur. Aquesta entitat es va anar transformant alhora que desapareixia donant lloc a l鈥檃ctual entitat organitzadora Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d鈥橢mpord脿.


  Sant Joan de Vilatorrada / Manresa. Entrevista al regidor de Cultura de l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona (ERC), que ha hagut de declara al jutjat de Manresa que l'acusa de desobedi猫ncia per l'1-0 . Va protagonitzar imatge viral posant-se al costat d'un policia amb un nas de pallasso el 20-S davant la seu de Governaci贸.

  Jordi Pesarrodona
  Pallasso de l’Any 2018
  En reconeixament a la seva traject貌ria professional, aix铆 com la defensa dels drets democr脿tics i la rellev脿ncia que va suposar la seva imatge amb el nas vermell, complement identificatiu de la figura del pallasso.

  Jordi Pesarrodona, pallasso professional i regidor del municipi de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), es va fer fam贸s per una imatge amb nas de pallasso al costat de la Gu脿rdia Civil el passat 20 de setembre. Una foto viral que, alhora, les forces policials no li perdonen.


  ANIOL RESCLOSA - GIRONA - REPORTATGE SOBRE ELS PALLASSOS D HOSPITAL XAROPCLOWN REALITZAT A L HOSPITAL TRUETA I AL GERIATRIC MARIA GAY AL LLARG DE L ANY 2013
  XaropClown
  – Pallassos d’Hospital

  Pallasso de l’Any 2017
  El聽reconeixement com a Pallasso de l鈥檃ny 2017聽ser脿 per a la Companyia XaropClown – Pallassos d’hospital, en pro de millorar la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzats.

  XaropClown va n茅ixer ara fa deu anys per portar un somriure a aquells pacients m茅s menuts, que per q眉estions de salut han de passar llargues estades als centres hospitalaris. Deu anys, en els que el grup de pallassos d鈥檋ospital de Girona han consolidat la seva feina, b脿sicament a l鈥橦ospital Josep Trueta de Girona i tamb茅 en diversos centres per a la gent gran.

  Amb aquest l鈥檈ntrega d鈥檃quest guard贸, volem donar-vos les gr脿cies i recon猫ixer la tasca realitzada durant aquests 10 anys!聽 Moltes felicitats!


  pallapupas-historia

  Pallapupas– Pallassos d’Hospital
  Pallasso de l’Any 2016
  El聽reconeixement com a Pallasso de l鈥檃ny 2016 va ser聽per a l’ONG Pallapupas – Pallassos d’hospital, en reconeixement a la tasca de millorar la qualitat de vida dels infants i gent gran hospitalitzats, i de les persones que sofreixen malalties mentals. Aquest premi tamb茅 vol ser un reconeixement a tots els pallassos i dinamitzadors de teatre social, que aglutina aquesta organitzaci贸 sense 脿nim de lucre, els quals treballen en hospitals, centres sociosanitaris i residencials per fer un espai al riure durant la malaltia.


  haiti_bmp

  Pallassos Sense Fronteres
  Pallasso de l’Any 2015
  El reconeixement com a Pallasso de l鈥檃ny 2015 va ser聽per a Pallassos Sense Fronteres, en reconeixement de la seva missi贸 de millorar la situaci贸 emocional de la inf脿ncia que pateixen les conseq眉猫ncies de les guerres, els desastres naturals i situacions de pobresa i exclusi贸 mitjan莽ant espectacles c貌mics realitzats per diversos pallassos i pallasses.Pallassos Sense Fronteres va ser fundada el 1993 per Tortell Poltrona, guardonat l鈥檃ny 2013 amb el Premi Nacional de Circ, i des de llavors, ha realitzat m茅s de 10.000 actuacions de circ i pallassos en m茅s d鈥檜n centenar de pa茂sos.


  Joan Montany猫s, Mont

  Joan Montany猫s “Monti”
  Pallasso de l’Any 2014
  Reconeixement a t铆tol p貌stum a l’actor聽i pallasso Joan Montany猫s 鈥淢onti鈥聽que va morir el passat 17 de maig de聽2013. ‘Monti’ havia dedicat聽tota la seva vida al m贸n del circ i,聽sobretot, a l’estudi dels pallassos i dels聽‘clowns’ a trav茅s de la seva pr貌pia聽companyia, Monti&Cia, fundada l’any 96.
  Tamb茅 va crear amb Tortell Poltrona聽la companyia Bandaclown, va treballar聽arreu del m贸n en expedicions de聽Pallassos Sense Fronteres amb figures聽com Leo Bassi o Jango Edwards i va col路laborar amb ‘Comediants’ en diversos聽espectacles.


  pepa plana-ulls-2010

  Pepa Plana
  Pallassa聽de l’Any 2013
  El Pallasso de l鈥檃ny 2013 va ser聽per a Pepa Plana, pallassa聽reconeguda per la seva traject貌ria, per la seva qualitat i carisma a l’escenari, per destacar la tasca聽important en pro de la dona pallassa i la projecci贸 del catal脿 amb el seu聽煤ltim espectacle amb la companyiaCirque du Soleil.


  Claret_Clown_茅s_47158

  Claret Papiol “Claret Clown”
  Pallasso de l’Any 2012
  El Pallasso de l鈥檃ny 2012 va recaure聽a聽l鈥檃rtista Claret Papiol, pel seu treball i聽per creure en el projecte de la Fira聽del Clown des de la primera edici贸.
  Claret Papiol 茅s sens dubte una de les personalitats clau en la renovaci贸 del circ a Catalunya. Co-fundador del primer Circ Cric, de la Companyia C貌mica La Ganga, i fundador de la Companyia Germans Poltrona entre d’altres, dirigeix des de 1988 la seva pr貌pia companyia: Claret Clown.

 • 9a Fira del Clown 路 2022

  Dissabte 28 de maig de 2022

  Consulta la programaci贸. Clica

 • 8a Fira del Clown 路 2019

  Dissabte 25 de maig de 2019
  Flyer_cara_B_8a

   

  • Descarrega la Programaci贸 de la Fira聽Clown 2019. Clica.
  • Consulta el nostre聽Facebook i estar脿s informat al moment. Clica.
 • 7a Fira del Clown 路 2018
 • 6a Fira del Clown 路 2017

  FiraClown17_programaci贸

  • Descarrega la Programaci贸 de la Fira Clown 2017. Clica.
  • Consulta el nostre聽Facebook i estar脿s informat al moment. Clica.
 • 5a Fira del Clown 路 2016

  CARTELL FiraClown 2016web

  M茅s informaci贸:

  Programa complet Fira Clown 2016. Descarrega.

  Graella Programaci贸 Fira Clown 2016. Descarrega.

  Consulta el nostre聽Facebook i estar脿s informat al moment. Clica.

   

 • 4a Fira del Clown 路 2015

  Graella Programaci贸 Fira Clown 2015. Descarrega.

 • 3a Fira del Clown 路 2014

  Graella Programaci贸 Fira Clown 2014. Descarrega.

 • 2a Fira del Clown 路 2013

  Graella Programaci贸 Fira Clown 2013. Descarrega.

 • 1a Fira del Clown 路 2012

  Graella Programaci贸 Fira Clown 2012. Descarrega.