Atenció a les Dones

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal és un servei específic per a les dones de la Comarca que els facilita suport en els àmbits: laboral, social, personal  i familiar. Ofereix atenció especialitzada en aquells casos on s’ha donat violència masclista.

Els objectius i serveis del SIAD són els següents:

 • Proporcionar a les dones orientació i assessorament sobre temes que puguin ser del seu interès.
 • Treballar amb la comunitat i el teixit associatiu femení en la realització d’accions que visualitzin les aportacions de les dones, per tal de millorar la seva capacitat d’incidència pública.
 • Dinamitzar i impulsar la coordinació i la col·laboració amb els grups i organitzacions de dones, i oferir-los recursos que facilitin la realització de les seves activitats.
 • Assessorar, orientar i realitzar una primera atenció a dones en situacions de violència masclista. També als serveis socials i altres recursos, públics i privats, que poden donar sortida a les diverses situacions que plantegin les usuàries.
 • Realitzar activitats de sensibilització social.
 • Actuar com observatori de la realitat de les dones del territori i col·laborar en la definició de les línies prioritàries d’intervenció en els plans o programes locals de polítiques de dones.

Adreçat a:

 • Dones majors d’edat de la comarca de l’Alt Empordà.
 • Dones que han patit o pateixen situacions de violència masclista.
 • Associacions i entitats de dones de la comarca.

Prestació: Consell Comarcal de l’Alt Empordà (C/Nou, 48 · 2a Planta · Figueres), de dilluns a divendres de 9h a 14h. Concertar sita prèvia al T.972.57.70.50 o al correu electrònic ssocials@altemporda.org

 • Marxa nòrdica · Setmana Internacional de la Dona

  Coincidint amb la Setmana de la Dona, l’Ajuntament de Peralada organitza una sortida de marxa nòrdica, afegint-se a les diferents iniciatives que es duran a terme durant aquella setmana a totes les comarques.

  La sortida serà oberta a tothom i estara destinada a recaptar fons per a col·laborar amb l’ aecc-Catalunya contra el càncer. Durant la marxa  hi haurà una representant de l’aecc-Catalunya contra el càncer ubicada al Parc de Salut del Centre Sociosanitari on, a través d’una guardiola, tothom que vulgui podrà dipositar una aportació econòmica d’import voluntari per col·laborar amb l’Associació.

  Què és la marxa nòrdica?
  S’ha comprovat que la marxa nòrdica que consisteix en caminar rítmicament utilitzant bastons especial , contribueix a que les dones puguin caminar amb els braços en una posició elevada per disminuir els símptomes del linfedema, una de les complicacions més comuns que pateixen les dones operades de càncer de mama i que ocasiona inflamació als braços.

  Per què la marxa nòrdica?
  La marxa nòrdica, a més de que és molt beneficiosa per a aquestes pacients, les ajuda a millorar el seu estat d’ànim, al ser una activitat lúdica, a l’aire lliure i en grup.

  Dia: 10 de març de 2016

  Hora: 10:15h

  Lloc de trobada: Parc de Salut Peralada (Centre Sociosanitari)

  NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA
  NO CAL DISPOSAR DE BASTONS, US ELS PROPORCIONEM

  Si voleu saber-ne més podeu trucar a 686 70 78 96 (Dinamitzador del Parc)